De BAB krijgt een vervolg. Na de succesvole eerste editie van de Bicycle Architecture Biennale in 2017 en de reprise ervan tijdens de door RAP Leiden georganiseerde Architectuurweek, krijgt de expositie dit jaar een vervolg. De eerste editie toonde vooral veel inspirerende voorbeelden van infrastructureel ontwerp waarbij de fiets centraal staat. De nieuwe Bicycle Architecture Biennale wil de rol van de fiets in de stad van de toekomst tonen. De biënnale wordt in juni gelanceerd en is op zoek naar de meest inspirerende projecten.
Wat is de BAB ook alweer?
De Bicycle Architecture Biennale (BAB) is een prestigieuze rondreizende tentoonstelling van opvallende architectonische ontwerpen van over de hele wereld, die de fiets centraal stelt. Na een succesvolle eerste editie, die vorig jaar duizenden bezoekers heeft geïnspireerd tot nieuwe inzichten voor het inrichten van steden, zal de BAB in juni terugkeren. Ontwerpen kunnen vanaf nu ingediend worden via een open call. De BAB is een initiatief van BYCS, een Amsterdamse sociale onderneming die het fietsgebruik in steden wereldwijd stimuleert. Voor de tweede editie van de BAB is architectenbureau NEXT architects aangesteld als curator.
We Make The City
“De eerste Bicycle Architecture Biennale leverde meer aandacht op dan verwacht. Mensen werden geïnspireerd door goede en slimme ontwerpen die nieuwe mogelijkheden bieden voor de manier waarop we leven, en leiden tot grote voordelen voor de steden waar we wonen. Nu ontwikkelen we de tweede editie van de biënnale – nog groter en gedurfder. We roepen ontwerpers, visionairs, futuristen, planologen en architecten op om hun ideeën in te dienen en onderdeel te worden van dit prestigieuze en inspirerende programma.”
NEXT Architects
“De BAB is een biënnale met een missie. We zoeken naar unieke projecten van over de hele wereld die deze missie delen en we presenteren deze op een internationaal podium. Goede architectuur verbindt zowel plaatsen als mensen. Fietsarchitectuur doet dit op een bijzondere manier door waarde toe te voegen aan steden. We zijn op zoek naar een brede selectie van projecten die de invloed en mogelijkheden van architectuur op onze leefomgeving laat zien.”